Паралелни реалности

Докато съм будна

Страхотен пролетен ден. Къмпинг в полите на Алпите. Радваме се на хубавото време и на живота. Над нас е снежната планина, където утре ще търсим остатъци от зимни удоволствия. 

Докато спя

Страхотен пролетен ден. Град на брега на Черно Море. Радваме се на хубавото време и живота. Изведнъж зелената планина над нас започва да се движи. Всеки момент ще се стовари върху нас и ще разруши всичко. Тръгваме да бягаме ужасени.  

Докато съм будна

В ски курорт в Австрия сме. Изкачваме се хиляди метри нагоре в търсене на най-хубавата писта. Бели върхове се извисяват към небето. Непреходната им и неразрушима красота ме изпълват със спокойствие. 

Докато спя 

В жилищен блок в Украйна сме. Слизаме няколко етажа под земята в търсене на най-сигурното място. Навън има чудно красиви сгради. Изтръпвам как всички те ще бъдат разрушени съвсем скоро. 

Докато съм будна 

С моето пораснало момиче сме сами на склона, където още никой не е оставил следи в пресния сняг. Потъваме в гъста мъгла, в която губим представа за посока и движение. Малко ме е страх да не я загубя от поглед, но усещането за пълно сливане с природата е опияняващо. 

Докато спя 

С моето пораснало момиче сме в офиса в София. Изведнъж се чува сирена за тревога. Потъваме в тълпа от хора, които бягат в паника. В суматохата съм я изгубила. Усещането за пълна безпомощност е ужасяащо. 

2 Comments

  1. Прекрасно е Лили! Всичките са страхотни!
    Успяваш да ме заведеш там където си ти и да чувствам това което ти чувстваш за минутата която минтрябва да го прочета! Това е талант!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.