На път

Езерото Балеа

Тук пасищата са шотландски, водопадите – хималайски, стадата – анимационни, ездачите – смели и моторни, нощите – мразовити, а сутрините – вълшебни. 

Сегет

Градът ни приюти в къмпинг до реката с наколни бунгала и позапуснати басейни. Достолепен воден парк в съседство ни зарадва с безкрайно водно спускане.

Подерсдорф на езерото

Въртяхме педалите покрай декари със завито грозде, разположени около езеро с непроизносимо име (Neusiedler See). Возихме се на велосипеден ферибот. Крачихме по езерните камъчета. Бягахме от лятната буря. 

Езерото Волфганг 

Да пиеш бира с кока кола, да ходиш на дискотека в традиционна тиролска рокля (drindl), да дойдеш на сватбата си пред кметството с моторче под ритмично пляскане на гостите, облечени в традиционни кожени бермуди с тиранти (lederhosen). Така правят младите покрай езерото Волфганг! 

Зъбчатата железница Schafberg – накланяш глава, за да изправиш хоризонта по пътя нагоре. Когато стигнеш, всичко се нарежда като на длан.

Клагенфурт на друго езеро

Тук е трудно да се изкъпеш спонтанно в езерото, освен ако нямаш къща на брега. Но пък имат най-яката детска площадка. Убих няколко часа в тренировки на житейски баланс по слаклайна. 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.